Cum stați cu cadoul de Paște?

Viața e, până la urmă, despre iubire. Atâta e de simplu. Toate ramificațiile, deciziile, orgoliile, acțiunile, ba chiar și cadourile, se fac doar din iubire, în ultimă instanță.

Mai e puțin și începe iarăși goana anuală după cadouri de Paște pentru cei dragi. Magazine răscolite, vânătoare de oferte pascale, încercarea de a intui încă o dată ce și-ar dori părinții, sau prietenii, sau iubitul, sau copilul, sau partenerii de afaceri, in cazul cărora ar trebui să facem cadouri corporate. Nu e ușor, vă spun din experiență, nu e deloc ușor.

Eu aș alege un coș pentru bătrânii mei, un coș cu bunătăți tradiționale, cu must sau vin roșu, cu cozonac, că s-o salvez pe mama de la o după masă de frămantat aluatul, cu brânzeturi neaoșe și cu ceva de dulce.

Fie că alegi din numeroasele coșuri cadou de Paște care există de câțiva ani pe piață, fie că iei la bântuit mall-urile și târgurile de cadouri, până la urmă toată vânzoleala aceasta e doar o altă formă de iubire. Ceea ce o salvează întrucâtva de toată spoiala comercială și îi dă un sens mai înalt, al iubirii de oameni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s