Despre mame prăpăstioase și fiice risipitoare

mamFrumoase sunt clipele copilăriei, când mama ți se părea adevărată zeiță și tatăl acoperea cu umbra lui jumătate din planetă. Mai crunt este când te dezmeticesti și îți dai seama că mama ta are micile ei defecte și ești nevoită să o cobori din înaltele sfere în care singură ai așezat-o, cu o mare dezamăgire în suflet, pe care încerci din răsputeri să o ascunzi.

Puține sunt mamele care reușesc să le fie prietene fiicelor, și acesta e cazul fericit, în care glasul sângelui se împletește armonios cu cel al sincerității și înțelegerii. Ce te faci însă când se nasc conflicte între mamă și fiică, certuri mărunte care sfredelesc adânc în suflet și lasă răni imposibil de vindecat?

Un astfel de conflict duce la pierderea încrederii în sine și la afectarea relațiilor atât mamei, cât și fiicei, cu cei din jur. Iată de ce fiecare trebuie să facă încă un pas una spre cealaltă și să se roage pentru reclădirea bunei înțelegeri. E vorba despre a clădi, într-adevăr, căci armonia se obține cu pași mărunți, dar siguri, cu compromis și cu liniște în suflet.

Foto via love-quotes-and-quotations.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s